Etiketler

Denemeler (12) Diğer (28) Makaleler (18) Şiirler (45)

8 Ekim 2013 Salı

Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun


Oğlum, Biricik Oğlum,

Türküm demekten korkma! Gururla söyle, haykır. Çünkü Türk olmak, Türküm demek, üstün olmak demek değildir. Kan değildir Türk olmak, ırk hiç değildir. Türk olmak vatan toprağı üzerinde özgürce ve kardeşçe yaşama bilincidir. Türk olmak, ne olursa olsun insanı sevmek, onu yüceltme bilincine sahip olmaktır.

Doğru ve çalışkan ol! Doğruluktan sapman için önüne gerekçeler sürülebilir. Etrafındaki herkes bu gerekçelere sığınabilir. Sen yine de doğru ol! Geride kalsan da bir süre, göreceksin ki doğruluk seni hep öne çıkaracaktır sonunda. Ve çalışmaktan asla vazgeçme. Başkaları çalışmadan kazanmayı seçebilir. Kazanabilirler de. Ama hiç bir şey çalışarak kazandığından daha mutlu edemez seni.

Küçüklerini koru oğlum. Senden güçsüz olanları gücünle ezme, şefkatinle sar.Daima ezilenlerin yanında ol, zulmedenlerin değil. Hayvanları ve doğayı merhametinle yücelt. Onların da sana verecekleri olacaktır, buna inan.

Büyüklerini say, ama asla onların kölesi olma. Özgürlüğünü ve benliğini her şeyden üstün tut. Büyüklerini dinle, onları anla, doğrularını kendi doğrularına kat ve yolundan asla sapma.

Yurdunu ve milletini kendinden çok sev. Çünkü bu vatanı sana, yurdunu ve milletini kendinden çok sevenler armağan etti. Kanlarını, canlarını verdiler vatan için. Onların sayesinde dalgalanıyor al bayrak bu topraklarda. Kendini daha çok sevenler vatan topraklarını parçalayanlarla işbirliği yaparken, onlar kelle koltukta savaşıyorlardı düşmanla. O düşman ki kimi zaman topla tüfekle, kimi zaman ihanetle çıkar karşına. İşte o zaman hatırla Ata'nı ve asla düşünme arkanda bıraktıklarını.

Hep yüksel, hep ileri git. Unutma ki daima daha iyi bir seçenek, daha iyi bir yol vardır. Elde ettiğinle asla yetinme. Onu koruma hatasına kapılma. Korumak istiyorsan geliştir. Daima ama daima daha iyisine ulaşmaya çalış. Kendin için, ülken için, insanlık için ve tüm dünya için.

Unutma oğlum, bu ülkenin tek bir lideri var hala; Büyük Atatürk. Onun yolunu aşacak bir yol çizen hala olmadı. O nedenle senin de izleyeceğin yol onun yolu olsun. Ülkeni sev, bütün dünyayla, diğer bütün uluslarla dostça yaşa. Daha iyiye ancak bu yolda ilerleyerek ulaşabilirsin.

Başkaları kendilerini pek çok şeye satabilirler. Paraya satanları göreceksin kendini. Ona tapanları. "Allah" deyip kula kulluk edenler dört bir yanını saracak. Kulun önünde diz çökenler çok olacak, ne yazık. Sonra güce tapanlar olacak. Güçlünün yanına sığınarak var olmaya çalışanlar. Sen onlara aldanma. Gül geç hepsine. Dimdik ayakta dur hep. Kimseye taşıtmadan kendini ve kimseyi sırtlamdan. Varlığını armağan edeceğin tek bir şey var bu dünyada; vatan toprakları ve bu topraklar üzerinde yaşayan Türk ulusu.

Ve oğlum, biricik oğlum,

Yasaklasalar, zincire de vursalar seni, zindanlara atıp ışıksız da bıraksalar Ata'nın sana armağan ettiği  bu topraklarda özgür bir Türk olarak doğduğun için sonsuza kadar haykırmaya devam et;

"Ne Mutlu Türküm Diyene!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder